TIPS

 

01 - Husk at det er deres bryllup og at dere kan gjøre akkurat som dere vil! Dere trenger ikke gjøre det samme som “alle andre”, gjør det til deres eget. Glem "regler" og forventninger og planlegg deres drømmebryllup!

02 - Snakk sammen og avklar hva som er det aller viktigste for akkurat dere. Prioriter det og kutt budsjettet på det mindre viktige.

03 - Forsøk å delegere bort så mye ansvar og oppgaver som mulig. Planlegging av bryllup kan være krevende, men når dagen er der må dere prøve å senke skuldrene og nyte det til det fulle - det går så fort! Gjestene ikke vet alt dere har planlagt, så om noe ikke går helt etter planen er det ingen fare. Det blir fantastisk uansett!

04 - Gjør research og tenk nøye gjennom valget av fotograf. En fotograf som er god på landskapsbilder er ikke nødvendigvis god på å dokumentere bryllup og alt som hører med. Det er en helt egen sjanger. Sørg for å velge noen som dere liker stilen til og stoler på at gjør en god jobb. Selv om fotograf er en stor utgiftspost er det viktig å huske på at når dagen er over er det minnene dere sitter igjen med. Ikke undervurder betydningen av det. Et godt tips er å ønske seg penger i gave som kan brukes på nettopp det!

05 - Møt fotografen i forkant for å bli bedre kjent og planlegge dagen (Skype hvis det er for stor avstand). Spør om alt dere lurer på og ta i mot nyttige tips. En bryllupsfotograf har vært i mange bryllup og vet mye om hva som skal til for å få dagen til å bli så bra som mulig. Et planleggingsmøte kan også kombineres med en kjærestefotografering. På den måten kan man få en uhøytidelig generalprøve, dere blir vant med å stå foran kamera og bildene kan brukes til blant annet "save the date"-kort, invitasjoner, bilde i avis, vielsesprogram, sosiale medier - og til å pynte med i festlokalet!

06 - Dere trenger ikke se noe særlig i kamera gjennom bryllupsdagen. "Ignorer" fotografen og la han eller henne fange de naturlige øyeblikkene når de inntreffer. Det blir det best bilder av! Se i kamera når fotografen gir tegn til det.

07 - Skal fotografen være tilstede under forberedelsene? Bra! Velg gjerne et sted som slipper inn godt med naturlig lys og rydd bort mest mulig rot og forstyrrende elementer. Brud og forloverne kan gjerne ha på seg matchende morgenkåper/kimonoer eller lignende. Det gjør seg godt på bildene. Pakk ellers klart det dere ønsker å ha detaljbilder av - for eksempel smykker, sko og parfyme.

08 - Ønsker dere detaljbilder med alt av papirmateriell? (Save the date-kort, invitasjoner, kirkeprogram, festprogram etc). Samle sammen en av hver til fotografen. Pakk det pent inn så det unngår å bli bøyd eller bli flekkete.

09 - Jeg vil på det sterkeste anbefale å ha en "unplugged" vielse hvor gjestene oppfordres til å legge fra seg mobiltelefoner og kameraer, og jeg har mange argumenter for hvorfor. Les mer under spørsmål.

10 - Bruk god tid på å gå opp og ned midtgangen. Det er fort gjort å haste. Senk skuldrene og buketten og gå sakte samtidig som dere ser på hverandre og utover alle dere er glad i. Smil og vær stolte. Dette er et øyeblikk dere vil huske. I tillegg sikrer det fotografen de beste motivene!

11 - Planlegg for å skape ekstra god stemning når dere skal stå på kirketrappen eller går ned langs midtgangen. Om man ikke planlegger noe, så vil det ofte heller ikke skje så mye når man står der. Hva med roseblader, konfetti eller såpebobler/såpeboblemaskin? Det garanterer latter, smil og herlige motiver!

12 - Bryllupsdagen er lang og det er fort gjort at man ikke får i seg så mye mat. Et godt tips er å sørge for å holde blodsukkeret stabilt gjennom dagen og huske å drikke nok vann. Be en av forloverne om å ordne litt mat, snacks og drikke. Å få opp blodsukkeret før portrettene skal tas er veldig lurt.

13 - Ha færrest mulig tilstede under portrettene. Jo færre man er, jo mer vil dere slappe av slik at man kan skape de aller beste bildene. Sett av nok tid og ta høyde for tiden det tar å reise, fotograferingen og reisen videre til festen. Ta gjerne noen gode sko slik at dere kan bevege dere i ulendt terreng.

14 - Beregn gjerne middag til fotografen(e) hvis han eller hun skal være med utover festen og kvelden. Bryllupsfotografering er intensivt arbeid hvor man gjerne er på beina i 10-12-14 timer i strekk, og et varmt måltid settes stor pris på. En besvimt fotograf er ingen god fotograf ;)

15 - Norske bryllupsmiddager har en tendens til å vare lenge. For lenge. Jeg vil anbefale at dere setter et maks antall taler under middagen, slik at dere kan unngå at tidsskjema sklir ut og at gjestene blir sittende til bords altfor lenge om gangen. Korte pauser til å strekke på beina og få litt luft settes ofte stor pris på.

16 - Benytt muligheten til å ta flere bilder i kveldsola og solnedgang. Den gylne timen før solnedgang er perfekt tidspunkt. Det behøver ikke å ta lang tid. Det vil dere ikke angre på!

17 - Når bryllupet nærmer seg er det svært viktig at dere dobbeltsjekker all praktisk informasjon som fotografen har fått. Kan det ha skjedd noen endringer? For er det noen som bør være på riktig sted til riktig tid, så er det nettopp fotografen.

Les mer under spørsmål.