KJÆRESTEFOTOGRAFERING

Hvis det er noe som gjør meg ordentlig glad, så er det når jeg dokumenterer kjærlighet mellom mennesker, og kjærestefotografering er noe av det jeg liker aller best!

Hva slags bilder har dere av bare dere to sammen? Er det mest mobilbilder og selfies? Har dere noen ordentlige bilder som fortjener en plass på veggen? Uansett om dere er nyforelsket eller har vært sammen i mange år er det grunn til å sikre seg noen ordentlige og koselige bilder sammen. Det er en investering i fantastiske minner. 

En slik fotografering er også noe jeg vil anbefale kommende brudepar før den store dagen. Ved booking av bryllupsfotografering kan man få kjærestefotografering gratis (filer kjøpes utenom). På denne måten kan vi bli enda bedre kjent og få en uhøytidelig generalprøve. Det kan gjerne kombineres med planleggingsmøtet. Bildene egner seg ypperlig til for eksempel 'save the date'-kort, invitasjoner, vielsesprogram og sosiale medier. De kan også gjerne brukes på en kreativ og dekorativ måte i bryllupet. Hva med å lage en egen bildevegg eller pynte med bilderpå bordene?

Under har jeg samlet noen tips som dere kan ha i bakhodet når dere planlegger og gjennomfører en kjærestefotografering.


 
 
JM+B_web-79.jpg

#1 - TId og sted

Kjærestefotografering kan gjøres når som helst på året. Tenk gjennom hva slags omgivelser og uttrykk dere ønsker på bildene. Skogen, sjøen eller urbane byområder - mulighetene er mange. Har dere et sted som betyr noe spesielt for dere? Et sted dere har tilbrakt mye tid sammen på? Å fotografere på et sted som betyr noe spesielt for dere kan gjøre at dere vil sette enda større pris på bildene i ettertid! Jeg vil anbefale at vi fotograferer i rolig kveldslys når lyset mest flatterende, gjerne litt før solnedgang.

#2- KOM SOM DERE SELV

Kle dere gjerne opp om dere vil, men kom som dere selv! Tenk gjennom hva slags uttrykk dere vil ha, om det er kjole eller turklær har ingenting å si for meg. Det aller viktigste er at dere føler dere komfortable! Det kan være lurt å unngå klær med mye mønstre og logoer, og velge nøytrale farger som går fint sammen og passer inn der vi skal fotografere. Ønsker dere flere tips, ta en titt her!

 
 

#3 - Aksepter at det kan føles litt flaut

Det er ikke alltid det er noen vei utenom. Å bli fotografert kan føles litt flaut, men det er helt normalt å føle på det. Det tar heldigvis ikke lang tid før man blir vant til det og skuldrene senkes. Kjærestefotografering skal være hyggelig og gøy! Vi skal skape gode minner!

 
 
 
 

#4 - SLÅ DERE LØS!

Slå dere løs, ha det gøy! Ikke tenk at alt skal være “perfekt”. Gjør det noe om det er meldt vind og litt regn? Sleng på dere støvler og regnfrakker om det trengs og omfavn det! Tenk så kule morsomme og sporty bilder man kan få!

 
 

#5 - GJør noe dere liker sammen

En kjærestefotografering skal dokumentere dere og hvordan dere er sammen. Jeg fotograferer gjerne samtidig som dere holder på med en aktivitet. Hva med å ta en tur i parken, ta med teppe og kakaokopper, ha en liten piknik eller noe annet?

 
 

# 6 - GJØR DET TIL EN DATE

Når dere allikevel setter av tid til en slik fotografering, fresher dere litt opp og kanskje har ordnet barnevakt - hvorfor ikke gjøre det om til en helaften og ta en romantisk middag sammen før eller etterpå?