BRUK AV BILDER


LIVSSTIL
(portrett, familie, kjæreste)

Innen 3 uker leveres ferdig redigerte bilder i et passordbeskyttet digitalt galleri. Da kan dere se gjennom og velge favorittene deres derfra. Klikk her for priser. (Merk: Bilder som finnes i både farge og sort hvitt regnes som ett bilde). Opprett en favorittliste, og når dere har bestemt dere kan bildene lastes ned ved hjelp av koden dere har fått. Bildene kan lastes ned både høyoppløselige (til print) og lavoppløselige (til nett). Jeg anbefaler å laste ned begge deler, i to omganger. Galleriet er tilgjengelig i to uker, og faktura blir sendt på e-post etter nedlastning. Ønsker dere produkter? Se her.

BRYLLUP
I løpet av de første dagene etter bryllupet får dere noen smakebiter. Senere, innen 10 uker mottar dere en flott gaveboks med blant annet minnepenn med digitale filer, både høyoppløselige (til print) og lavoppløselige (til nett). Dere velger selv hvordan dere vil bruke bildene videre. Jeg tilbyr blant annet album om dere ønsker det - se her.


RETNINGSLINJER FOR BRUK

- Som kunde har man fri privat bruksrett, men fotografen beholder opphavsretten i henhold til norsk åndsverkslov. Det betyr at dere kan bruke bildene fritt privat og dele med familie og venner, men bildene kan ikke videreselges, brukes i næringsvirksomhet eller offentliggjøres i utstillinger, presse eller andre medier uten mitt samtykke.

- Bildene leveres ferdig redigert, og kan ikke redigeres ytterligere eller endres på andre måter. Ved bruk skal bildene være identiske til de som er levert.

- Ved bruk på nett og i sosiale medier (Facebook, Instagram, personlig blogg etc.) skal fotografen tagges/krediteres: “Foto: Yngvill Salvesen.”

- Jeg anbefaler å laste opp bilder til sosiale medier fra vanlig nettleser der det er mulig for å få best mulig kvalitet på bildene. Ved opplastning fra mobil blir kvaliteten ofte dårligere.

- Tips for profilbilder på Facebook: For å unngå at profilbildet automatisk beskjæres til et kvadrat, last opp via vanlig nettleser og velg “Hopp over beskjæring” - da vises profilbildet i fullt format.

- Fotografen forbeholder seg retten til å bruke bilder i egen portefølje, markedsføring og i eventuell deltakelse i konkurranser. Det er derimot greit å gi beskjed dersom det er enkelte bilder det er ønskelig at ikke brukes. 

Gi beskjed om det er ønske om endringer, så hjelper jeg!


- Legg gjerne igjen en anmeldelse på Facebook -